Om forsamlingshuset

Vindinge Forsamlingshus har gennem årene dannet rammen om et væld af fester. Det er bygget i 1919, hvor det afløste et ældre forsamlingshus, der lå lidt længere nede ad Vindinges hovedgade på den grund, hvor der i mange år herefter var alderdomshjem.

Det nye forsamlingshus blev indviet søndag den 7. december 1919, og med udvidelser og ændringer er det stadig dette hus, der står med sine røde mure bag de stynede træer ud til hovedgaden i Vindinge. Nyborg Avis skrev dagen efter indvielsen begejstret om det nye forsamlingshus, at det “ikke alene tilfredsstiller alle krav, men tillige ud- og indvendig præsenterer sig overordentlig smukt og stilfuldt”.

Det var nu en sandhed med modifikationer, at det nye hus tilfredsstillede alle krav. I de første år var der ikke indlagt vand, som derfor blev hentet ved en kilde bag mejeriet. Når der var større fester, slap vandet gerne op, og så måtte man af sted efter mere – gerne med en øl på lommen.

I 1930’erne kostede det 20 kroner at leje hele huset, mens man måtte slippe 2 kroner, hvis man kom ud i såkaldt overdans. En bajer stod i 35 øre.

Indtil 1969 var beboerne i Vindinge selv ejere af huset som såkaldte andelshavere. Derefter overtog Nyborg Kommune indtil 2001, hvor huset kom tilbage til beboerne.

Forsamlingshuset administreres i dag af en lokal bestyrelse.

I lange perioder har det været et værtspar eller en værtinde, der bestyrede forsamlingshuset og tog sig af madlavningen. En enkelt værtinde, Edel Nielsen, holdt ligefrem ved i 30 år – fra 1967  til 1997.

I dag fungerer forsamlingshuset som et nøglehus, hvor du som gæst selv kan skræddersy dit arrangement.

Lange borde i store sal